Tarina

Pookin tuotteiden brändi on lähellä sydäntäni, sillä Lyökin Pookin majakan maisemat Pyhämaan saaristossa ovat vankka osa lapsuuden kesämuistojani. Etiketeissäkin näkyvä majakka ympäristöineen on elänyt mukanani vuosien varrella ja siihen kohdistui monia mielikuvituksellisia tarinoita ja leikkejä pienenä poikana. Majakka ja meri ovat aina kiehtoneet minua ja tulevat olemaan osa identiteettiäni - tästä syystä luonto ja puhtaus ovat mukana myös kokin työssäni.

Ruokafilosofiani on valita laadukkaita raaka-aineita, jotka käsitellään niiden laadun säilyttämiseksi. Puhtaus, paikallisuus ja käsityö ovat kantavat yritystoimintani arvot. 

Ensimmäinen kosketukseni Pookin salaatinkastikkeeseen tapahtui jo vuonna 1992, jolloin olin ensimmäisessä työharjoittelupaikassani Uudenkaupungin Gasthaus Pookissa. Harjoittelun aikana valmistin ja pullotin salaatinkastiketta ravintolan takahuoneessa ajatellen, että sen kokemuksen jälkeen ei ehkäpä tarvitsisi enää kastiketta pullottaa. Elämä ei kuitenkaan aina noudata valmiita polkuja. Valmistuin ammattikokiksi samana vuonna, jonka jälkeen olen viettänyt yli 20 vuotta vaihtelevana osana ravintolan henkilökuntaa. Vuonna 2005 kaipasin muutosta ja halusin oppia alaa vielä monipuolisemmin - sainkin kokkipuolen opettajan paikan paikallisessa ammattikoulussa Novidassa. Opetustyö on tuonut tasapainoa ja lisäintoa ravintoloissa työskentelemisen oheen, sillä saan olla osana uusien ja kehittyvien tulevaisuuden kokkien taivalta. Vaikka olin joskus pitkiäkin aikoja pois Gasthaus Pookista, siitä muodostui ikäänkuin "kotipesä", jonne oli aina mukava palata auttamaan ja tuuraamaan. Kun liiketoiminta myytiin eteenpäin, halusin Pookin tuotteiden päätyvän tuttuihin käsiin, joten ympyrä sulkeutui vuosien jälkeen ja tässä sitä nyt ollaan.

Kokin ammattipätevyyden lisäksi olen opiskellu 1999 Ravintola-akatemian keittiömestarikoulutuksen, sekä restonomin korkeakoulututkinnon vuonna 2002. Vuonna 2008 opiskelin ammattiopettajan tutkinnon kokkiopetustyötäni tukemaan ja 2015 jatkoin restonomin opintojani ylempään ammattikorkeakoulututkintoon.  

Yrittäjänurani alkoi virallisesti 2009 perustaessani toiminimen, ja nykyään teen töitä 2016 perustetulla osakeyhtiölläni Vakkakokit Oy:llä. Mielestäni on etuoikeus, että saan tehdä sellaista työtä, josta nautin. 

Terveisin,

Paul-Erik